luni, 27 iunie 2011

Festivalul din Ţara Zâmbetelor/ Thai Festival







 Marea sărbătoare a Thailandei  desfăşurată în Bucureşti a luat sfârşit, dar amintirile celor câteva zile de festival vor rămâne multă vreme în sufletul celor care  au ales să descopere uimitoarea Thailanda, supranumită şi Ţara Zâmbetelor. Pe aleile primitoare ale Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, razele Soarelui se legănau alene printre frunzele copacilor, iar bucureştenii veniţi, pe 3 şi 4 iunie, să descopere sau să redescopere tradiţiile culturale thailandeze erau entuziasmaţi.

Sculpturile realizate cu măiestrie în fructe sau legume, miniaturile în diferite forme, culori sau modele, realizate din pastă de modelat, precum şi costumele tradiţionale thailandeze au fost punctul de atracţie al festivalului.

Boxul thailandez, dar şi elefanţii sculptaţi în lemn, de către Phet Wiriya, unul dintre cei mai importanţi artişti thailandezi, au atras ca un magnet vizitatorii, indiferent de vârstă sau naţiona­litate.

Apoi arta culinară a făcut ravagii! Cum să refuzi pacheţelele din foi de orez umplute cu legume sau pui, supa de curry roşu şi nucă de cocos sau prăjitura de banane fiartă în aburi? Oamenii mâncau şi se plimbau pe uliţele satului. Mâncarea consumată pe stradă este o adevărată provocare când ajungeţi în Thailanda. Sunt peste 100 de snack-uri diferite pe care turistul le poate savura când se plimbă pe străzile din orice oraş din Ţara Zâmbetelor. Această experienţă nu trebuie ratată!

De dimineaţă şi până după miezul nopţii turiştii sunt îmbiaţi cu mâncărurile de la tarabe sau de la micuţele afaceri de familie.
Cântecele thailandeze, executate la diferite obiecte tradiţionale sau cântate de diferiţi artişti thailandezi, dar şi costumele naţionale, reali­zate din binecunoscuta mătase thailandeză au rotunjit acest eveniment atât de plăcut.

Duminică seară, pe 5 iunie, la Sala Palatului, artiştii din Trupa de Dans Clasic a Thailandei s-au dăruit cu totul scenei şi publicului, cei prezenţi primind o mostră din istoria şi cultura thailandeză, sub privirile mândre ale Doamnei Chantipa Phutrakul, Ambasador Regatului Thailandei.

Spectatorii au fost învăluiţi rând pe rând în acordurile muzicii tradiţionale thailandeze, fiecare cântec fiind acompaniat de dans.
Festivalul Cultural Thailanda 2011 a fost o încântare.







Autor articol: Alina-Ramona Anghel/ Jurnalul de bucatarie/Jurnalul National
Autor fotografii: Alina-Ramona Anghel
Articol aparut in Jurnalul de duminca: http://www.jurnalul.ro/special/reportaje/festivalul-din-tara-zambetelor-581815.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu